Ванредна сједница Скупштине града Градишка у сриједу: Пред одборницима одлуке о помоћи привреди и грађанима

А.Ј.Р.
Ванредна сједница Скупштине града Градишка у сриједу: Пред одборницима одлуке о помоћи привреди и грађанима

ГРАДИШКА - Ванредна сједница Скупштине града Градишка, на којој би требале бити усвојене одлуке које ће омогућити примјену мјера градског Штаба за ванредне ситуације које се односе на подршку привредницима и грађанима који су највише погођени пандемијом вируса корона, биће одржана идуће сриједе.

Истакао је то градоначелник Градишке Зоран Аџић истакавши да ће због поштовања препорука о социјаној дистанци сједница бити одржана у великој сали Културног центра Градишка, нагласивши да је о одржавању сједнице обавјештено Министарство управе и локалне самоуправе РС.

- Због провођења мјера подршке малим и средњим предузећима, биће измјењене одлуке о комуналним таксама, градском грађевинском земљишту и висини закупнина за пословне просторије, друштвене домове и друге објекете у власништву града за ову годину – рекао је Аџић.

Он је појаснио да ће фирме које су радиле до половине марта бити ослођене половине износа комуналних такса, а за остале мјесеце потпуне обуставе рада цијелог износа, а на исти начин биће ослобођени и плаћања закупнина јавних површина и пословних просторија.

- Позивам све приватне закуподавце пословних простора да поступе исто или слично као и Градска управа – предложио је Аџић.

Према његовим ријечима, градски Штаб за ванредне ситуације усвојио је препоруку да сви градски функционери издвоје 20 одсто мартовске плате за Фонд солидарности, као и да радници Градске управе са примањима вишим од 1.000 КМ издвоје десет одсто, а они са примањима нижим од 1.000 КМ пет одсто.

- Сви функционери, на челу са мном, су већ потписали те изјаве, као и већина радника Градске управе - додао је Аџић.

Он је нагласио да због пандемије вируса корона ове године неће бити прославе и манифестација поводом Дана града Градишка – 24. априла, те да ће 25.000 КМ колико је било намијењено за обиљежавање Дана града, бити такође уплаћено у Фонд солидарности РС.

Аџић је додао да ће на ванредној сједници Скупштине града бити усвојена и одлука да корисници услуге предшколске установе "Лепа Радић" за март плате у износу од 50 одсто, те да не плаћају за остале мјесеце када вртић неће радити.

- Градска управа ће убрзати исплату средстава подршке из градског буџета за пољопривреду и привреду,  у износу од 175.000 и 225.000 КМ,  на начин да ће онима који су највише погођени омогућити да поднесу захтјеве за помоћ на посебном обрасцу - нагласио је Аџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана