Ублажити финансијска оптерећења оператера

ГС
Ублажити финансијска оптерећења оператера

БАЊАЛУКА- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и генерални директор компаније “М:тел” Марко Лопичић разговарали су данас у Бањалуци о анализи тржишта у смислу смањења накнаде за коришћење радиофреквентог спектра, што би ублажило финансијска оптерећења оператера у условима пада прихода због новонастале ситуације узроковане пандемијом која је оставила негативан печат на комплетну привреду.

На састанку је било ријечи и о другим актуелним питањима која се тичу пословања телеком оператера, а која ће бити постављена пред Савјет министара, саопштено је из “М:тела”.

Разговарано је и о важним питањима која се тичу Стратегије развоја широкопојасног приступа у Републици Српској и БиХ, а која има за циљ да убрза развој информационо-комуникационих технологија, те широкопојасне инфраструктуре и приступа интернету великих брзина.

Лопичић је информисао Поповића о иницијативи која ће бити упућена Министарству саобраћаја и веза, а у вези са висином таксе за полагање телекомуникационе инфраструктуре у путном појасу.

Саговорници су размијенили актуелне информације и договорили наставак сарадње у области од интереса како за компанију “М:тел”, тако и за ресорно министарство.

“Министарство саобраћаја и веза Српске и компанија М:тел вишедеценијски су добри партнери, када је у питању сарадња у области телекомуникација, те је на састанку разматрано, између осталог, тренутно стање у овом сектору, али и у области привреде уопште, које је проузроковано пандемијом вируса корона”, наводи се у саопштењу.

Саговорници су се сагласили да, колико је важно да се његује добра пракса сарадње Министарства саобраћаја и веза и компаније попут “М:тела”, говори и чињеница да је до сада ова сарадња изњедрила мноштво одличних резултата и реализованих пројеката забиљежених у области телекомуникација у посљедњим годинама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана