Ublažiti finansijska opterećenja operatera

GS
Ublažiti finansijska opterećenja operatera

BANjALUKA- Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i generalni direktor kompanije “M:tel” Marko Lopičić razgovarali su danas u Banjaluci o analizi tržišta u smislu smanjenja naknade za korišćenje radiofrekventog spektra, što bi ublažilo finansijska opterećenja operatera u uslovima pada prihoda zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom koja je ostavila negativan pečat na kompletnu privredu.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktuelnim pitanjima koja se tiču poslovanja telekom operatera, a koja će biti postavljena pred Savjet ministara, saopšteno je iz “M:tela”.

Razgovarano je i o važnim pitanjima koja se tiču Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Srpskoj i BiH, a koja ima za cilj da ubrza razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, te širokopojasne infrastrukture i pristupa internetu velikih brzina.

Lopičić je informisao Popovića o inicijativi koja će biti upućena Ministarstvu saobraćaja i veza, a u vezi sa visinom takse za polaganje telekomunikacione infrastrukture u putnom pojasu.

Sagovornici su razmijenili aktuelne informacije i dogovorili nastavak saradnje u oblasti od interesa kako za kompaniju “M:tel”, tako i za resorno ministarstvo.

“Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske i kompanija M:tel višedecenijski su dobri partneri, kada je u pitanju saradnja u oblasti telekomunikacija, te je na sastanku razmatrano, između ostalog, trenutno stanje u ovom sektoru, ali i u oblasti privrede uopšte, koje je prouzrokovano pandemijom virusa korona”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da, koliko je važno da se njeguje dobra praksa saradnje Ministarstva saobraćaja i veza i kompanije poput “M:tela”, govori i činjenica da je do sada ova saradnja iznjedrila mnoštvo odličnih rezultata i realizovanih projekata zabilježenih u oblasti telekomunikacija u posljednjim godinama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana