У Српцу почела трка за стипендије

Д. Ј.
У Српцу почела трка за стипендије

Србац - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је конкурс о додјели стипендија, за шта ће из буџета општине бити издвојено 60.000 КМ

Од ове школске године србачки студенти ће, умјесто шест, добијати седам мјесечних рата по 100 КМ.

- Стипендије ћемо додјељивати у три категорије, а предност ће имати студенти из борачких и социјалних категорија. Стипендираћемо и редовне студенте других и виших година студија јавних и приватних факултета, као и ученика генерације Центра средњих школа и вуковце - рекао је Драгосављевић. Он је додао да право на стипендије имају и студенти на мастер и постдипломским студијама, који ће једнократно добити 700 КМ.

Право на додјелу стипендија имају студенти који имају пребивалиште на подручју општине Србац најмање годину дана прије подношења пријаве и студенти који на првом циклусу студија нису старији од 25 година, а на другом циклусу од 27 година, осим студија који трају пет или шест година, гдје студенти на првом циклусу не могу бити старији од 27 година.

- Стипендија се може додијелити и студентима старијим од наведеног у случајевима теже болести, његе дјетета до године дана живота, одржавања трудноће и другим оправданим случајевима - додао је Драгосављевић.

Рок за подношење пријава је 31. јануар 2020. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана