U Srpcu počela trka za stipendije

D. J.
U Srpcu počela trka za stipendije

Srbac - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je konkurs o dodjeli stipendija, za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno 60.000 KM

Od ove školske godine srbački studenti će, umjesto šest, dobijati sedam mjesečnih rata po 100 KM.

- Stipendije ćemo dodjeljivati u tri kategorije, a prednost će imati studenti iz boračkih i socijalnih kategorija. Stipendiraćemo i redovne studente drugih i viših godina studija javnih i privatnih fakulteta, kao i učenika generacije Centra srednjih škola i vukovce - rekao je Dragosavljević. On je dodao da pravo na stipendije imaju i studenti na master i postdiplomskim studijama, koji će jednokratno dobiti 700 KM.

Pravo na dodjelu stipendija imaju studenti koji imaju prebivalište na području opštine Srbac najmanje godinu dana prije podnošenja prijave i studenti koji na prvom ciklusu studija nisu stariji od 25 godina, a na drugom ciklusu od 27 godina, osim studija koji traju pet ili šest godina, gdje studenti na prvom ciklusu ne mogu biti stariji od 27 godina.

- Stipendija se može dodijeliti i studentima starijim od navedenog u slučajevima teže bolesti, njege djeteta do godine dana života, održavanja trudnoće i drugim opravdanim slučajevima - dodao je Dragosavljević.

Rok za podnošenje prijava je 31. januar 2020. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana