У Сокоцу осванули леци против Бјелице (ФОТО)

СРНА
У Сокоцу осванули леци против Бјелице (ФОТО)

СОКОЛАЦ - Начелник Сокоца Милован Бјелица рекао је Срни, поводом летака у којим је неосновано оптужен за ратне злочине, да му је жао што локални политичари борбу против њега воде преко леђа суграђана бошњачке националности, те поручио да добросусуједски односи у овој општини неће бити нарушени.

Бјелица је потврдио да је од становника села Новосеоци добио поруке и фотографије спорних летака које су непознати починиоци налијепили на ограде и капије њихових породичних кућа, те да су мјештани изразили згроженост због садржаја тих порука које су пропраћене његовом фотографијом.

"У жељи да се обрачунају са мном, да ми нанесу неку штету, моји политички противници одавно се не либе да користе методе и средства којих би се иоле пристојан човјек гнушао", истакао је Бјелица.

Он је оцијенио да ти противници не презају ни од копања по ранама људи који су доживјели велику трагедију. "Досипају со на ране, гребу и не дозвољавају да зарасту и исцијеле", рекао је соколачки начелник.

Бјелица је поручио суграђанима бошњачке националности и исламске вјероисповијести да му је жао што локални политичари преко њихових леђа воде борбу против њега.

"Жао ми је што сте доживјели да у дане рамазанског поста нарушавају ваш мир. Хоћу да свима буде јасно да добросусуједске, комшијске односе, које градимо кроз сарадњу и уважавање, неће успјети да покваре! Нису то успјели ни текстовима да ја стојим иза формирања, односно обнављања СДА на Сокоцу", поручио је Бјелица.

На летку на којем је објављена Бјеличина фотографија, анонимни аутор наводи да је дошло вријеме да се открију "починиоци гнусних дјела против недужног муслиманског живља" са општине Соколац, првенствено села Новосеоци, те да је "немали број оних који знају ко је те злочине наредио".

"Данас тај човјек ужива све благодети и бенефите политике, док СИПА тапка у мјесту", пише на летку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана