U Sokocu osvanuli leci protiv Bjelice (FOTO)

SRNA
U Sokocu osvanuli leci protiv Bjelice (FOTO)

SOKOLAC - Načelnik Sokoca Milovan Bjelica rekao je Srni, povodom letaka u kojim je neosnovano optužen za ratne zločine, da mu je žao što lokalni političari borbu protiv njega vode preko leđa sugrađana bošnjačke nacionalnosti, te poručio da dobrosusujedski odnosi u ovoj opštini neće biti narušeni.

Bjelica je potvrdio da je od stanovnika sela Novoseoci dobio poruke i fotografije spornih letaka koje su nepoznati počinioci nalijepili na ograde i kapije njihovih porodičnih kuća, te da su mještani izrazili zgroženost zbog sadržaja tih poruka koje su propraćene njegovom fotografijom.

"U želji da se obračunaju sa mnom, da mi nanesu neku štetu, moji politički protivnici odavno se ne libe da koriste metode i sredstva kojih bi se iole pristojan čovjek gnušao", istakao je Bjelica.

On je ocijenio da ti protivnici ne prezaju ni od kopanja po ranama ljudi koji su doživjeli veliku tragediju. "Dosipaju so na rane, grebu i ne dozvoljavaju da zarastu i iscijele", rekao je sokolački načelnik.

Bjelica je poručio sugrađanima bošnjačke nacionalnosti i islamske vjeroispovijesti da mu je žao što lokalni političari preko njihovih leđa vode borbu protiv njega.

"Žao mi je što ste doživjeli da u dane ramazanskog posta narušavaju vaš mir. Hoću da svima bude jasno da dobrosusujedske, komšijske odnose, koje gradimo kroz saradnju i uvažavanje, neće uspjeti da pokvare! Nisu to uspjeli ni tekstovima da ja stojim iza formiranja, odnosno obnavljanja SDA na Sokocu", poručio je Bjelica.

Na letku na kojem je objavljena Bjeličina fotografija, anonimni autor navodi da je došlo vrijeme da se otkriju "počinioci gnusnih djela protiv nedužnog muslimanskog življa" sa opštine Sokolac, prvenstveno sela Novoseoci, te da je "nemali broj onih koji znaju ko je te zločine naredio".

"Danas taj čovjek uživa sve blagodeti i benefite politike, dok SIPA tapka u mjestu", piše na letku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana