У Рогатици oчишћено корито Ракитнице

Сретен Митровић
У Рогатици oчишћено корито Ракитнице

РОГАТИЦА - У настојању да Рогатицу и околину учине што љепшим мјестом, Општинска управа организовала је чишћење корита рјечице Ракитнице од моста у Пљешевици до краја Доњег поља испод Рогатице.

Ријеч о 2,5 километара водотока који је регулисан, али и зарастао у самоникле младе врбе и разне врсте корова који су онемогућавали нормалан проток воде. 

Послије десетак дана рада корито Ракитнице је добило нови изглед и ширину. Поменуту дионицу водотока очистили су радници јавних предузећа “Комрад” и “Врела Сељани” уз помоћ ватрогасаца и радника Центра за културу и спорт “Раденко Мишевић” и техничку подршку УРД “Сорак” Драгослава Сорка из Рогатице.

- И док је чишћење водотока од Пљешевице до Спортско-рекреативног центра ишло лакше, у Доњем пољу радили су ровокопачи и тешки камиони који су одвозили не само шуму растиња, него брдо отпадног материјала који су годинама бацали неодговорни грађани и на тај начин сужавали корито и загађивали воду Ракитнице - рекла је начелница Одјељења за инспекцијске послове у Општинској управи Жељка Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана