U Rogatici očišćeno korito Rakitnice

Sreten Mitrović
U Rogatici očišćeno korito Rakitnice

ROGATICA - U nastojanju da Rogaticu i okolinu učine što ljepšim mjestom, Opštinska uprava organizovala je čišćenje korita rječice Rakitnice od mosta u Plješevici do kraja Donjeg polja ispod Rogatice.

Riječ o 2,5 kilometara vodotoka koji je regulisan, ali i zarastao u samonikle mlade vrbe i razne vrste korova koji su onemogućavali normalan protok vode. 

Poslije desetak dana rada korito Rakitnice je dobilo novi izgled i širinu. Pomenutu dionicu vodotoka očistili su radnici javnih preduzeća “Komrad” i “Vrela Seljani” uz pomoć vatrogasaca i radnika Centra za kulturu i sport “Radenko Mišević” i tehničku podršku URD “Sorak” Dragoslava Sorka iz Rogatice.

- I dok je čišćenje vodotoka od Plješevice do Sportsko-rekreativnog centra išlo lakše, u Donjem polju radili su rovokopači i teški kamioni koji su odvozili ne samo šumu rastinja, nego brdo otpadnog materijala koji su godinama bacali neodgovorni građani i na taj način sužavali korito i zagađivali vodu Rakitnice - rekla je načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove u Opštinskoj upravi Željka Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana