У Мркоњић Граду одржано предавање о значају раног откривања рака дојке

ГС
У Мркоњић Граду одржано предавање о значају раног откривања рака дојке

МРКОЊИЋ ГРАД - Специјалиста радиологије Драгана Томић указала је вечерас на стручном предавању у Мркоњић Граду на значај редовних прегледа и раног откривања карцинома дојке.

-Превенција карцинома дојке не постоји и зато су важни редовни прегледи код радиолога. Циљ ових предавања и едукације јесте да се жене упознају о овој болести, јер рано откривени карцином значи изљечење – истакла је Томићева, која се бави и дијагностиком болести дојке.

Нагласила је да би први ултразвучни преглед требало урадити са 30 година, а од 40. године укључује се мамографски преглед и уколико се открије нека лезија она се прати.

Учитељица из Мркоњић Града Весна Вученовић, која је присуствовала вечерашњем предавању, рекла је да је едукација о болести дојке важна за све жене, јер се на тај начин упознају о значају превенције и раног откривања болести.

Она је захвалила Томићевој јер је њеним доласком у Дом здравља у Мркоњић Град свим женама са подручја ове општине лијечење олакшано, јер не морају да одлазе у Бањалуку.

Предавање под називом “Жена-жени” организовала је Народна библиотека Мркоњић Град, а покровитељ је општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана