U Mrkonjić Gradu održano predavanje o značaju ranog otkrivanja raka dojke

GS
U Mrkonjić Gradu održano predavanje o značaju ranog otkrivanja raka dojke

MRKONjIĆ GRAD - Specijalista radiologije Dragana Tomić ukazala je večeras na stručnom predavanju u Mrkonjić Gradu na značaj redovnih pregleda i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

-Prevencija karcinoma dojke ne postoji i zato su važni redovni pregledi kod radiologa. Cilj ovih predavanja i edukacije jeste da se žene upoznaju o ovoj bolesti, jer rano otkriveni karcinom znači izlječenje – istakla je Tomićeva, koja se bavi i dijagnostikom bolesti dojke.

Naglasila je da bi prvi ultrazvučni pregled trebalo uraditi sa 30 godina, a od 40. godine uključuje se mamografski pregled i ukoliko se otkrije neka lezija ona se prati.

Učiteljica iz Mrkonjić Grada Vesna Vučenović, koja je prisustvovala večerašnjem predavanju, rekla je da je edukacija o bolesti dojke važna za sve žene, jer se na taj način upoznaju o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Ona je zahvalila Tomićevoj jer je njenim dolaskom u Dom zdravlja u Mrkonjić Grad svim ženama sa područja ove opštine liječenje olakšano, jer ne moraju da odlaze u Banjaluku.

Predavanje pod nazivom “Žena-ženi” organizovala je Narodna biblioteka Mrkonjić Grad, a pokrovitelj je opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana