У Билећи одржан школски час „Вијек од рођења Душка Радовића“ 

Срна
У Билећи одржан школски час „Вијек од рођења Душка Радовића“ 

БИЛЕЋА- У Билећи је данас одржан школски час "Вијек од рођења Душка Радовића" на коме су основци и средњошколци, пред бројном публиком, на креативан начин говорили о стваралаштву познатог српског пјесника.

Ученици су у програму у Дому културе "Јевто Дедијер" читали Радовићеве познате пјесме за најмлађе и пренијели поруке и поуке познатог ствараоца за старије читаоце.

Програм је организовала Народна библиотека "Владимир Гаћиновић“ и Основна школа "Петар Други Петровић Његош.

Директор Библиотеке Сања Бошковић рекла је новинарима да су у богатом програму, осим основаца, учествали и ученици билећког Средњошколског центра "Голуб Куреш".

Она је истакла да је циљ манифестације да се, упознавањем са дјелима познатих пјесника попут Радовића, код дјеце створи навика читања и лијепог изразавања и љубав према писаној ријечи.

Бошковићева је нагласила да је значајно да ученици, али и одрасли присуствују оваквим културним манифестацијама које су од значаја за ширу друштвену заједницу, подсјетивши да је Радовић писао за све генерације, што су сажели и објединили у један школски час.

На школском часу је истакнуто и да је Душко Радовић један од најомиљенијих српских пјесника, који је својим пјесмама за дјецу ширио љубав и радост, а поучним причама тјерао одрасле да мијењају свијет у коме живе.

Српски пјесник Душко Радовић рођен је у Нишу 1922. године, а преминуо у Београду 1984. године.

Био је пјесник, писац, новинар и ТВ уредник, а његова дјела преведена су на све значајније свјетске језике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана