U Bileći održan školski čas „Vijek od rođenja Duška Radovića“ 

Srna
U Bileći održan školski čas „Vijek od rođenja Duška Radovića“ 

BILEĆA- U Bileći je danas održan školski čas "Vijek od rođenja Duška Radovića" na kome su osnovci i srednjoškolci, pred brojnom publikom, na kreativan način govorili o stvaralaštvu poznatog srpskog pjesnika.

Učenici su u programu u Domu kulture "Jevto Dedijer" čitali Radovićeve poznate pjesme za najmlađe i prenijeli poruke i pouke poznatog stvaraoca za starije čitaoce.

Program je organizovala Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović“ i Osnovna škola "Petar Drugi Petrović Njegoš.

Direktor Biblioteke Sanja Bošković rekla je novinarima da su u bogatom programu, osim osnovaca, učestvali i učenici bilećkog Srednjoškolskog centra "Golub Kureš".

Ona je istakla da je cilj manifestacije da se, upoznavanjem sa djelima poznatih pjesnika poput Radovića, kod djece stvori navika čitanja i lijepog izrazavanja i ljubav prema pisanoj riječi.

Boškovićeva je naglasila da je značajno da učenici, ali i odrasli prisustvuju ovakvim kulturnim manifestacijama koje su od značaja za širu društvenu zajednicu, podsjetivši da je Radović pisao za sve generacije, što su saželi i objedinili u jedan školski čas.

Na školskom času je istaknuto i da je Duško Radović jedan od najomiljenijih srpskih pjesnika, koji je svojim pjesmama za djecu širio ljubav i radost, a poučnim pričama tjerao odrasle da mijenjaju svijet u kome žive.

Srpski pjesnik Duško Radović rođen je u Nišu 1922. godine, a preminuo u Beogradu 1984. godine.

Bio je pjesnik, pisac, novinar i TV urednik, a njegova djela prevedena su na sve značajnije svjetske jezike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana