Требиње окупило 100 туристичких компанија

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Требињу су се данас окупили представници 100 туристичких компанија из земаља Балкана на конференцији "Јачање регионалних туристичких производа" и том приликом је поручено да је потребно дефинисати законска рјешења ради растерећења привреде.

Предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Ахмет Егрлић рекао је данас у Требињу да све гране привреде имају интерес да се туризам развија.

Он је навео да туризам као кључна грана привреде тражи од доносиоца одлука да дефинишу законске прописе и рјешења ради растерећења привреде.

"Ако погледамо да је у вријеме пандемије туризам био један од најпогођенијих грана, онда нам је ово једно освјежење", навео је Егрлић и подсјетио да земље из региона дају различите видове подстицаја туристичким радницима.

Он је напоменуо да је скуп организован да би се промовисали заједнички туристички потенцијали, умрежиле туристичке агенције из региона и како би покушали креирати јединствен заједнички туристички производ.

Представник Привредне коморе Србије Марко Мандић рекао је да се, заједно са привредним коморама региона, ради на стварању заједничког привредног тржишта.

"Стварање заједничког тржишта је нешто што доноси корист свим нашим компанијама и допринијело би стварању заједничког туристичког регионалног производа", истакао је је Мандић.

Начелник Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво града Требиња Бојан Вучуревић рекао је да је поменута и дестинација која је побиједила у такмичењу топ-100 дестинација - "Херцеговачка кућа", у којој су повезани мали пољопривредни произвођачи из Херцеговине и која је за четири године оправдала сврху.

Он је додао да је шанса Требиња у производњи здраве хране.

Конференцију је организовала Спољнотрговинска комора БиХ, у сарадњи са коморским инвестиционим форумом региона, с циљем упознавања и умрежавања туристичких радника из БиХ и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана