Требиње домаћин "24. Сусрета младих Републике Српске"

Бранко Иванишевић
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ- Републичка манифестација "Сусрети младих Републике Српске", 24. по реду, одржаће се од 24. до 28. августа у Требињу.

Организатор ове манифестације је Омладински савјет Републике Српске, као кровна омладинска организација у Српској.

Предсједник Омладинског савјета РС Младен Пјевчевић  казао је за "Глас Српске" да ће град подно Леотара бити  домаћин за око 200 младих из преко 45 општина и градова Републике Српске, Федерације БиХ и земаља региона.

- Након двије године паузе због вируса корона сусрети се враћају на велика врата и млади ће имати могућност да тих пет дана проведу на квалитетан начин и потрудићемо се да им ова манифестација буди најљепше успомене током цијелог живота- истакао је Пјевчевић.

Према ријечима организатора, циљеви манифестације су међусобно упознавање младих их различитих крајева Републике Српске, размјена искустава из области омладинског организовања, стицање нових знања и мотивација младих за бављењем омладинским активизмом.

Ова традиционална манифестација која се одржава под покровитељством Владе Републике Српске и Министарства породице, омладине и спорта пружиће учесницима и богат културни, спортски, хуманитарни и забавни садржај у граду "16 платана".

Дугогодишњи учесник, а сада члан организационог тима  највеће републичке омладинске манифестације Марко Лончар подијелио је своја искуства и успомене са претходних сусрета.

- Сусрети су догађај који памтите цијели живот. Требиње, 200 младих, енергија, могућност стицања нових знања, нова познанства, добра забава, шта има љепше за једног омладинца- наглашава Лончар.

Он очекује да ће се након сусрета изродити неке нове идеје и да ће стечена знања учесници употријебити у својој локалној заједници и постати активнији што је по њему прави ефекат ове манифестације.

Медијски покровитељ "24. Сусрета младих Републике Српске" је "Глас Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана