Trebinje domaćin "24. Susreta mladih Republike Srpske"

Branko Ivanišević
Foto: Arhiva

TREBINjE- Republička manifestacija "Susreti mladih Republike Srpske", 24. po redu, održaće se od 24. do 28. avgusta u Trebinju.

Organizator ove manifestacije je Omladinski savjet Republike Srpske, kao krovna omladinska organizacija u Srpskoj.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Mladen Pjevčević  kazao je za "Glas Srpske" da će grad podno Leotara biti  domaćin za oko 200 mladih iz preko 45 opština i gradova Republike Srpske, Federacije BiH i zemalja regiona.

- Nakon dvije godine pauze zbog virusa korona susreti se vraćaju na velika vrata i mladi će imati mogućnost da tih pet dana provedu na kvalitetan način i potrudićemo se da im ova manifestacija budi najljepše uspomene tokom cijelog života- istakao je Pjevčević.

Prema riječima organizatora, ciljevi manifestacije su međusobno upoznavanje mladih ih različitih krajeva Republike Srpske, razmjena iskustava iz oblasti omladinskog organizovanja, sticanje novih znanja i motivacija mladih za bavljenjem omladinskim aktivizmom.

Ova tradicionalna manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta pružiće učesnicima i bogat kulturni, sportski, humanitarni i zabavni sadržaj u gradu "16 platana".

Dugogodišnji učesnik, a sada član organizacionog tima  najveće republičke omladinske manifestacije Marko Lončar podijelio je svoja iskustva i uspomene sa prethodnih susreta.

- Susreti su događaj koji pamtite cijeli život. Trebinje, 200 mladih, energija, mogućnost sticanja novih znanja, nova poznanstva, dobra zabava, šta ima ljepše za jednog omladinca- naglašava Lončar.

On očekuje da će se nakon susreta izroditi neke nove ideje i da će stečena znanja učesnici upotrijebiti u svojoj lokalnoj zajednici i postati aktivniji što je po njemu pravi efekat ove manifestacije.

Medijski pokrovitelj "24. Susreta mladih Republike Srpske" je "Glas Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana