Стипендије из градског буџета Градишке за 153 студента

Срна
Стипендије из градског буџета Градишке за 153 студента

ГРАДИШКА - Стипендије из буџета града Градишка за академску 2019/2020. годину добијаће 153 студента са подручја овог града који су данас потписали уговоре о стипендирању, за шта је из буџета издвојено 240.000 КМ.

Начелник Службе градоначелника Градишке Горан Суботић рекао је да ће студент у наредних 10 мјесеци примати мјесечно 120 КМ.

Суботић је нагласио да су стипендије додијељене на основу просјека оцјена, социјалног статуса, студентима носиоцима Вукове дипломе из средње школе, те дјеци без једног или оба родитеља и дјеци ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Он је навео да је од 240.000 КМ за стипендије пет одсто намијењено за појединачне помоћи социјално угроженим студентима, израду студентских радова и студентска путовања.

Наташа Бабић, студент треће године Правног факултета у Бањалуци која већ другу годину за редом прима стипендију, рекла је да је остварила право на примање на основу просјека оцјена и да јој је ова стипендија веома значајна јер је то доказ да се труд и рад цијени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана