Stipendije iz gradskog budžeta Gradiške za 153 studenta

Srna
Stipendije iz gradskog budžeta Gradiške za 153 studenta

GRADIŠKA - Stipendije iz budžeta grada Gradiška za akademsku 2019/2020. godinu dobijaće 153 studenta sa područja ovog grada koji su danas potpisali ugovore o stipendiranju, za šta je iz budžeta izdvojeno 240.000 KM.

Načelnik Službe gradonačelnika Gradiške Goran Subotić rekao je da će student u narednih 10 mjeseci primati mjesečno 120 KM.

Subotić je naglasio da su stipendije dodijeljene na osnovu prosjeka ocjena, socijalnog statusa, studentima nosiocima Vukove diplome iz srednje škole, te djeci bez jednog ili oba roditelja i djeci ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

On je naveo da je od 240.000 KM za stipendije pet odsto namijenjeno za pojedinačne pomoći socijalno ugroženim studentima, izradu studentskih radova i studentska putovanja.

Nataša Babić, student treće godine Pravnog fakulteta u Banjaluci koja već drugu godinu za redom prima stipendiju, rekla je da je ostvarila pravo na primanje na osnovu prosjeka ocjena i da joj je ova stipendija veoma značajna jer je to dokaz da se trud i rad cijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana