Српчани се опростили од омиљеног аутомеханичара: Лијечио кварове чак и на летјелицама

Д. Ј.
Српчани се опростили од омиљеног аутомеханичара: Лијечио кварове чак и на летјелицама

СРБАЦ - На градском гробљу у Српцу јуче је сахрањен најстарији србачки аутомеханичар и добитник општинског признања Славко Јовичић, који је преминуо 24. јануара у 87. години живота.

Јовичић је завршио аутомеханичарски занат у Земуну, Вишу машинску школу у Бањалуци и Високу педагошко-индустријску школу у Ријеци, након чега је 15 година радио као наставник практичне наставе у средњим машинским школама у Градишци и Српцу. За то вријеме обучио је око 1.500 будућих аутомеханичара.

У пензију је отишао прије 34 године и од тада је био активан у својој кућној радионици, гдје је радио и по 12 сати дневно.

Многи Српчани по правилу су се упућивали на Славкову адресу да им отклони квар на аутомобилу. Подједнако добро је мајсторисао на возилима, пољопривредним машинама па чак и летјелицама а по њега су, како би им помогао, долазили и појединци из других општина.

Његови суграђани још памте анегдоту када је прије три и по деценије, сједећи у друштву пријатеља, Славко рекао за хеликоптер који је прелијетао Србац да неће стићи далеко јер му не ради један клип, на шта су се они насмијали. Након неког времена хеликоптер се принудно спустио недалеко од Српца и посада је потражила неки сервис да утврди квар. Упућени су Славку који је квар брзо дијагностиковао, након чега су отишли по дијелове и хеликоптер се поново винуо у небо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана