Сребреница: Пријем и награде за најбоље ученике

Srna
Сребреница: Пријем и награде за најбоље ученике

СРЕБРЕНИЦА - У општини Сребреница данас је организован пријем и додјела награда за ученике генерације, носиоце диплома "Вук Караџић" и одликаше из основних школа и Средњошколског центра са подручја ове локалне заједнице.

 

Са по 100 КМ награђено је 30 ученика од којих по 14 из Средњошколског центра и "Прве основне школе" Сребреница, те два ученика из Основне школе "Коста Тодоровић" из Скелана.

Начелник општине Младен Грујичић честитао је награђеним ђацима и њиховим родитељима и зажелио им успјех у даљем школовању и животу, истичући да су они будући амбасадори ове општине.

Грујичић је рекао да су млади, а посебно они најбољи, потенцијал на којем је будућност ове општине и изразио очекивање да ће они бити успјешнији од генерација које сада воде општину и привреду на њеном подручју.

Он је истакао да ова општина значајна средства издваја за финансирање превоза ученика, што је висок годишњи износ због разуђености општине и плаћања превоза у цјелости за све ученике који путују до школе.

Директор Средњошколског центра Момчило Цвјетиновић честитао је награђеним ђацима и рекао да су створени изванредни услови у овдашњим школама за похађање наставе што потврђују награде и признања које ученици СШЦ-а већ неколико година освајају на престижним такмичењима и смотрама иноваторства и стваралаштва у Републици Српској, БиХ, Србији и региону.

Он је позвао свршене основце да се упишу и наставе школовање у сребреничком Средњошколском центру.

За ученика генерације у Средњошколском центру проглашена је Тијана Марковић која је завршила фармацеутску школу и намјерава да настави школовање у тој струци.

Она је рекла да јој је ова награда стимулација за даљи рад и врста признања и осјећаја да неко прати и вреднује резултате које постиже у области образовања.

Ученик генерације у "Првој основној школи" Сребреница је Николина Миловановић, а у ОШ "Коста Тодоровић" из Скелана Амра Муминовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана