Srebrenica: Prijem i nagrade za najbolje učenike

Srna
Srebrenica: Prijem i nagrade za najbolje učenike

SREBRENICA - U opštini Srebrenica danas je organizovan prijem i dodjela nagrada za učenike generacije, nosioce diploma "Vuk Karadžić" i odlikaše iz osnovnih škola i Srednjoškolskog centra sa područja ove lokalne zajednice.

 

Sa po 100 KM nagrađeno je 30 učenika od kojih po 14 iz Srednjoškolskog centra i "Prve osnovne škole" Srebrenica, te dva učenika iz Osnovne škole "Kosta Todorović" iz Skelana.

Načelnik opštine Mladen Grujičić čestitao je nagrađenim đacima i njihovim roditeljima i zaželio im uspjeh u daljem školovanju i životu, ističući da su oni budući ambasadori ove opštine.

Grujičić je rekao da su mladi, a posebno oni najbolji, potencijal na kojem je budućnost ove opštine i izrazio očekivanje da će oni biti uspješniji od generacija koje sada vode opštinu i privredu na njenom području.

On je istakao da ova opština značajna sredstva izdvaja za finansiranje prevoza učenika, što je visok godišnji iznos zbog razuđenosti opštine i plaćanja prevoza u cjelosti za sve učenike koji putuju do škole.

Direktor Srednjoškolskog centra Momčilo Cvjetinović čestitao je nagrađenim đacima i rekao da su stvoreni izvanredni uslovi u ovdašnjim školama za pohađanje nastave što potvrđuju nagrade i priznanja koje učenici SŠC-a već nekoliko godina osvajaju na prestižnim takmičenjima i smotrama inovatorstva i stvaralaštva u Republici Srpskoj, BiH, Srbiji i regionu.

On je pozvao svršene osnovce da se upišu i nastave školovanje u srebreničkom Srednjoškolskom centru.

Za učenika generacije u Srednjoškolskom centru proglašena je Tijana Marković koja je završila farmaceutsku školu i namjerava da nastavi školovanje u toj struci.

Ona je rekla da joj je ova nagrada stimulacija za dalji rad i vrsta priznanja i osjećaja da neko prati i vrednuje rezultate koje postiže u oblasti obrazovanja.

Učenik generacije u "Prvoj osnovnoj školi" Srebrenica je Nikolina Milovanović, a u OŠ "Kosta Todorović" iz Skelana Amra Muminović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana