Сребреница: Именовани нови вршиоци дужности у надзорним и управним одборима

Срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА - Нова скупштинска већина у Скупштини општине Сребреница данас је разријешила дужности све досадашње вршиоце дужности у надзорним и управним одборима локалних установа и именовала нове, уз приједлог да се распише конкурс за избор чланова одбора у складу са законом.

Нову већину у Скупштини општине Сребреница чини 13 одборника - по три из СНСД-а и СДС-а, три бошњачка одборника, два одборника ДНС-а и по један одборник Уједињене Српске и Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ". 

У опозицији су четири одборника СНСД-а и три одборника из бошњачке коалиције "Моја адреса: Сребреница", која се поцијепала, као и клуб СНСД-а, те један одборник Демоса који се данас изјаснио да више не подржава постојећу скупштинску већину формирану на посљедњем засједању 30. децембра. 

Одборници су без дискусија усвојили још неколико техничких одлука неопходних за законит рад и израду рјешења из надлежности појединих општинских служби. 

Приликом упознавања са информацијама о потребама капиталних улагања те проведеним изборима у мјесним заједницама, као и о бескућницима и социјално угроженим лицима, указано је на све израженије провокације одборника и чланова општинске власти на друштвеним мрежама. 

Осуђене су све пријетње као и физички напад на одборника Бојана Јосиповића који се догодио недавно код његове куће у Бајиној Башти у Србији, уз оцјену да је напад био политички мотивисан. 

Одборници нису дискутовали ни о информацијама о мјерама за рјешавање вишка запослених у општинској администрацији и локалним установама, као ни о проблему паса луталица и одржавању дјечијих игралишта које су добили у писаној форми. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана