Srebrenica: Imenovani novi vršioci dužnosti u nadzornim i upravnim odborima

Srna
Foto: srna

SREBRENICA - Nova skupštinska većina u Skupštini opštine Srebrenica danas je razriješila dužnosti sve dosadašnje vršioce dužnosti u nadzornim i upravnim odborima lokalnih ustanova i imenovala nove, uz prijedlog da se raspiše konkurs za izbor članova odbora u skladu sa zakonom.

Novu većinu u Skupštini opštine Srebrenica čini 13 odbornika - po tri iz SNSD-a i SDS-a, tri bošnjačka odbornika, dva odbornika DNS-a i po jedan odbornik Ujedinjene Srpske i Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj". 

U opoziciji su četiri odbornika SNSD-a i tri odbornika iz bošnjačke koalicije "Moja adresa: Srebrenica", koja se pocijepala, kao i klub SNSD-a, te jedan odbornik Demosa koji se danas izjasnio da više ne podržava postojeću skupštinsku većinu formiranu na posljednjem zasjedanju 30. decembra. 

Odbornici su bez diskusija usvojili još nekoliko tehničkih odluka neophodnih za zakonit rad i izradu rješenja iz nadležnosti pojedinih opštinskih službi. 

Prilikom upoznavanja sa informacijama o potrebama kapitalnih ulaganja te provedenim izborima u mjesnim zajednicama, kao i o beskućnicima i socijalno ugroženim licima, ukazano je na sve izraženije provokacije odbornika i članova opštinske vlasti na društvenim mrežama. 

Osuđene su sve prijetnje kao i fizički napad na odbornika Bojana Josipovića koji se dogodio nedavno kod njegove kuće u Bajinoj Bašti u Srbiji, uz ocjenu da je napad bio politički motivisan. 

Odbornici nisu diskutovali ni o informacijama o mjerama za rješavanje viška zaposlenih u opštinskoj administraciji i lokalnim ustanovama, kao ni o problemu pasa lutalica i održavanju dječijih igrališta koje su dobili u pisanoj formi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana