Србац: Драгосављевић поклонима обрадовао Бабиће

Д. Ј.
Србац: Драгосављевић поклонима обрадовао Бабиће

СРБАЦ - Начелник Српца Млађан Драгосављевић посјетио је породицу Жељка и Радмиле Бабић из Ситнеша и даровао поклонима њиховог сина Ђорђа, који је рођен 8. јануара, као прва беба у овој општини у 2020. години.

 

Начелник је породици Бабић, која има још двоје дјеце, уручио златник, новчану накнаду од 400 КМ, опрему за новорођенче и поклоне за осталу дјецу и родитеље.

- Захваљујемо начелнику на посјети. Обрадовани смо информацијом да ће општина стимулисати куповину неизграђеног грађевинског земљишта младим брачним паровима, јер планирамо да искористимо ову врсту подстицаја за изградњу нове породичне куће - рекао је Жељко Бабић.

За подршку пронаталитетној политици општинским буџетом је прошле године било предвиђено 80.000 КМ, а ове године тај износ је повећан за додатних 10.000 КМ. Драгосављевић каже да су од прошле године уведене бројне новине, у смислу подршке наталитету.

- Једна од најважнијих је исплата новчане помоћи за породице са четворо и више дјеце на мјесечном нивоу у износу од 100 КМ, а ово право је користило чак 40 породица. Поред стимулације за куповину плаца и исплате накнада за новорођенчад у износу од 250 до 1.000 КМ, што зависи од броја дјеце у породици, обезбиједили смо и помоћ за суфинансирање трошкова једне вантјелесне оплодње - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана