Srbac: Dragosavljević poklonima obradovao Babiće

D. J.
Srbac: Dragosavljević poklonima obradovao Babiće

SRBAC - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević posjetio je porodicu Željka i Radmile Babić iz Sitneša i darovao poklonima njihovog sina Đorđa, koji je rođen 8. januara, kao prva beba u ovoj opštini u 2020. godini.

 

Načelnik je porodici Babić, koja ima još dvoje djece, uručio zlatnik, novčanu naknadu od 400 KM, opremu za novorođenče i poklone za ostalu djecu i roditelje.

- Zahvaljujemo načelniku na posjeti. Obradovani smo informacijom da će opština stimulisati kupovinu neizgrađenog građevinskog zemljišta mladim bračnim parovima, jer planiramo da iskoristimo ovu vrstu podsticaja za izgradnju nove porodične kuće - rekao je Željko Babić.

Za podršku pronatalitetnoj politici opštinskim budžetom je prošle godine bilo predviđeno 80.000 KM, a ove godine taj iznos je povećan za dodatnih 10.000 KM. Dragosavljević kaže da su od prošle godine uvedene brojne novine, u smislu podrške natalitetu.

- Jedna od najvažnijih je isplata novčane pomoći za porodice sa četvoro i više djece na mjesečnom nivou u iznosu od 100 KM, a ovo pravo je koristilo čak 40 porodica. Pored stimulacije za kupovinu placa i isplate naknada za novorođenčad u iznosu od 250 do 1.000 KM, što zavisi od broja djece u porodici, obezbijedili smo i pomoć za sufinansiranje troškova jedne vantjelesne oplodnje - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana