Рунић: Годишњица Десанта први пут се не обиљежава под Титовом пећином

Срна
Рунић: Годишњица Десанта први пут се не обиљежава под Титовом пећином

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да ове године обиљежавање 78 година од Десанта на Дрвар по први пут у историји неће бити организовано у оквиру Спомен-комплекса „25. мај“ под Титовом пећином због политичких опструкција.

Рунићева је навела да ће, умјесто тога, на платоу код порушеног Споменика жртвама фашистичког терора 1941-1945 достојанствено бити обиљежен овај важан датум у историји и показано поштовање према онима који су за слободу дали животе.

Према њеним ријечима, „нови директор Центра за културу и спорт Бранко Јанкелић ставио се у службу политичког директора, па тако није дозволио општини Дрвар.

Дрварчанима и гостима да обиљежавање овог историјског догађаја, по коме је Дрвар препознатљив широм свијета, буде организован под Титовом пећином због, како је навео, неисплаћених плата радницима“.

-Општина Дрвар санирала је дуговања према Јавној установи Центар за културу и спорт која је та установа имала и према радницима, потражиоцима и Пореској управи. Тиме су створени сви неопходни предуслови да ова установа може пословати позитивно и сама обезбјеђивати приходе. Међутим, прихода у ова три-четири мјесеца новог руководства нигдје, али повећања расхода, ненамјенског трошења средстава и извршења прљавих налога свуда - истакла је Рунићева.

Она је истакла да ће Дрвар, упркос политичким опструкцијама, обиљежавати значајне датуме и догађаје.

У Дрвару се 25. маја обиљежава 78 година од неуспјелог Десанта на Дрвар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана