Runić: Godišnjica Desanta prvi put se ne obilježava pod Titovom pećinom

Srna
Runić: Godišnjica Desanta prvi put se ne obilježava pod Titovom pećinom

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da ove godine obilježavanje 78 godina od Desanta na Drvar po prvi put u istoriji neće biti organizovano u okviru Spomen-kompleksa „25. maj“ pod Titovom pećinom zbog političkih opstrukcija.

Runićeva je navela da će, umjesto toga, na platou kod porušenog Spomenika žrtvama fašističkog terora 1941-1945 dostojanstveno biti obilježen ovaj važan datum u istoriji i pokazano poštovanje prema onima koji su za slobodu dali živote.

Prema njenim riječima, „novi direktor Centra za kulturu i sport Branko Jankelić stavio se u službu političkog direktora, pa tako nije dozvolio opštini Drvar.

Drvarčanima i gostima da obilježavanje ovog istorijskog događaja, po kome je Drvar prepoznatljiv širom svijeta, bude organizovan pod Titovom pećinom zbog, kako je naveo, neisplaćenih plata radnicima“.

-Opština Drvar sanirala je dugovanja prema Javnoj ustanovi Centar za kulturu i sport koja je ta ustanova imala i prema radnicima, potražiocima i Poreskoj upravi. Time su stvoreni svi neophodni preduslovi da ova ustanova može poslovati pozitivno i sama obezbjeđivati prihode. Međutim, prihoda u ova tri-četiri mjeseca novog rukovodstva nigdje, ali povećanja rashoda, nenamjenskog trošenja sredstava i izvršenja prljavih naloga svuda - istakla je Runićeva.

Ona je istakla da će Drvar, uprkos političkim opstrukcijama, obilježavati značajne datume i događaje.

U Drvaru se 25. maja obilježava 78 godina od neuspjelog Desanta na Drvar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana