Рогатички средњошколци се дружили са малишанима

С. М.
Рогатички средњошколци се дружили са малишанима

РОГАТИЦА - Локални тим Асоцијације средњошколаца у БиХ  (АСуБиХ), који дјелује при Средњошколском центру “27. јануар” у Рогатици, до сада је реализовао четири акције, од којих је посљедња била у сарадњи са вртићем “Бамби”.

- Акција под називом “Волонтирајмо” је трајала два дана и у њој је учествовало по 11 ученика који су чланови нашег тима - рекла је координатор тима Сара Нинковић, ученица другог разреда гимназије.

Пошто је већини средњошколаца ово први пут да бораве у вртићу, прво су се упознали са начином рада ове установе, а затим су “преузели улоге” васпитачица и осталих радника.

- Били су то незаборавни часови боравка међу дјецом од јаслица до предшколског узраста. У почетку су поједини малишани бјежали од нас, неки су се дурили, а неки чак и плакали. Али, како је који минут, а поготово сат, пролазио, све су нас више прихватали и на крају смо постали пријатељи - казала је Нинковићева.

Директорица “Бамбија” Наташа Дувњак рекла је да су они учинили све да волонтерима из Средњошколског центра омогуће да се из прве руке упознају са начином рада са дјецом у свим вртићким узрастима.

- Пружили смо им шансу да осјете љепоту, али и одговорност рада са малишанима и надам се да је циљ постигнут на обострано задовољство - рекла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана