Rogatički srednjoškolci se družili sa mališanima

S. M.
Rogatički srednjoškolci se družili sa mališanima

ROGATICA - Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH  (ASuBiH), koji djeluje pri Srednjoškolskom centru “27. januar” u Rogatici, do sada je realizovao četiri akcije, od kojih je posljednja bila u saradnji sa vrtićem “Bambi”.

- Akcija pod nazivom “Volontirajmo” je trajala dva dana i u njoj je učestvovalo po 11 učenika koji su članovi našeg tima - rekla je koordinator tima Sara Ninković, učenica drugog razreda gimnazije.

Pošto je većini srednjoškolaca ovo prvi put da borave u vrtiću, prvo su se upoznali sa načinom rada ove ustanove, a zatim su “preuzeli uloge” vaspitačica i ostalih radnika.

- Bili su to nezaboravni časovi boravka među djecom od jaslica do predškolskog uzrasta. U početku su pojedini mališani bježali od nas, neki su se durili, a neki čak i plakali. Ali, kako je koji minut, a pogotovo sat, prolazio, sve su nas više prihvatali i na kraju smo postali prijatelji - kazala je Ninkovićeva.

Direktorica “Bambija” Nataša Duvnjak rekla je da su oni učinili sve da volonterima iz Srednjoškolskog centra omoguće da se iz prve ruke upoznaju sa načinom rada sa djecom u svim vrtićkim uzrastima.

- Pružili smo im šansu da osjete ljepotu, ali i odgovornost rada sa mališanima i nadam se da je cilj postignut na obostrano zadovoljstvo - rekla je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana