Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

Srna
Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

СРЕБРЕНИЦА - Општина Сребреница расписала је данас јавни позив за додјелу студентских стипендија за академску 2019/20. годину, за шта је, као и претходних година, у буџету обезбијеђено 60.000 КМ.


У јавном позиву је наведено да је рок за подношење пријава 21. фебруар, а списак студената који буду задовољили критеријуме биће објављен 30 дана након затварања позива.

Право на додјелу стипендија имају редовни студенти јавних факултета који не обнављају годину, не користе стипендије по неком другом основу и имају пребивалиште на подручју општине Сребреница.

Висина стипендија није одређена и зависиће од броја стипендиста, као и претходних година када су сви студенти који испуне услове конкурса добијали од 400 до 500 КМ за школску годину, што су најниже стипендије у Републици Српској.

У јавном позиву је истакнуто да ће стипендије бити додијељене свим студентима који испуњавају опште услове конкурса, а из претходних година студија имају просјек оцјена изнад девет.

Коначну одлуку о додјели стипендија доноси начелник општине на приједлог Комисије за додјелу студентских стипендија, која обрађује пристиглу документацију и на основу утврђених критеријума сачињава ранг-листу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана