Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Srna
Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

SREBRENICA - Opština Srebrenica raspisala je danas javni poziv za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2019/20. godinu, za šta je, kao i prethodnih godina, u budžetu obezbijeđeno 60.000 KM.


U javnom pozivu je navedeno da je rok za podnošenje prijava 21. februar, a spisak studenata koji budu zadovoljili kriterijume biće objavljen 30 dana nakon zatvaranja poziva.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti javnih fakulteta koji ne obnavljaju godinu, ne koriste stipendije po nekom drugom osnovu i imaju prebivalište na području opštine Srebrenica.

Visina stipendija nije određena i zavisiće od broja stipendista, kao i prethodnih godina kada su svi studenti koji ispune uslove konkursa dobijali od 400 do 500 KM za školsku godinu, što su najniže stipendije u Republici Srpskoj.

U javnom pozivu je istaknuto da će stipendije biti dodijeljene svim studentima koji ispunjavaju opšte uslove konkursa, a iz prethodnih godina studija imaju prosjek ocjena iznad devet.

Konačnu odluku o dodjeli stipendija donosi načelnik opštine na prijedlog Komisije za dodjelu studentskih stipendija, koja obrađuje pristiglu dokumentaciju i na osnovu utvrđenih kriterijuma sačinjava rang-listu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana