Приједор ускоро богатији за још један мурал

Снежана Тасић
Приједор ускоро богатији за још један мурал

Приједор - Приједор ће ускоро добити седми мурал, а осликавање на фасади зграде у улици Николе Пашића почело је јуче.

Ријеч је о ауторском раду београдског визуелног умјетника Андреја Жикића Артеза, који је у претходном периоду обојио зидове многих градова, међу којима су Истанбул, Беч, Каиро, Алмати, а почетком ове године насликао је мурал у једној од најпрометнијих улица у Мадриду.

Његов рад под називом “Шта је унутра” побједник је овогодишњег конкурса за додјелу седме годишње међународне награде “Паола де Мањинкор” за избор најбољег мурала у Приједору за 2019. годину. 

- Од почетка пратим конкурс “Приједор - град мурала” и коначно сам добио прилику да оставим свој траг у Приједору - рекао је Жикић.

Свечаности почетка осликавања мурала јуче је присуствовао и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је истакао да је то постала традиција коју град спроводи у сарадњи са пријатељима из италијанског Трента.

- Идеја “Приједор - град мурала” је постала већ бренд и заживјела је, с обзиром на то да на идеалан начин комбинује традицију града сликара и уређење дијелова града, које примјећују сви наши гости - рекао је Ђаковић. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана