Prijedor uskoro bogatiji za još jedan mural

Snežana Tasić
Prijedor uskoro bogatiji za još jedan mural

Prijedor - Prijedor će uskoro dobiti sedmi mural, a oslikavanje na fasadi zgrade u ulici Nikole Pašića počelo je juče.

Riječ je o autorskom radu beogradskog vizuelnog umjetnika Andreja Žikića Arteza, koji je u prethodnom periodu obojio zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo, Almati, a početkom ove godine naslikao je mural u jednoj od najprometnijih ulica u Madridu.

Njegov rad pod nazivom “Šta je unutra” pobjednik je ovogodišnjeg konkursa za dodjelu sedme godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2019. godinu. 

- Od početka pratim konkurs “Prijedor - grad murala” i konačno sam dobio priliku da ostavim svoj trag u Prijedoru - rekao je Žikić.

Svečanosti početka oslikavanja murala juče je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da je to postala tradicija koju grad sprovodi u saradnji sa prijateljima iz italijanskog Trenta.

- Ideja “Prijedor - grad murala” je postala već brend i zaživjela je, s obzirom na to da na idealan način kombinuje tradiciju grada slikara i uređenje dijelova grada, koje primjećuju svi naši gosti - rekao je Đaković. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana