Постхумно уручена одликовања породицама 16 погинулих бораца

Срна
Постхумно уручена одликовања породицама 16 погинулих бораца

ЗВОРНИК - Изасланик предсједника Републике Српске Слободан Жупљанин уручио је данас у Зворнику постхумно медаље заслуга за народ породицама 16 погинулих бораца Војске Републике Српске (ВРС) са подручја Зворника, Власенице и Братунца.

Постхумно је одликовано 12 бораца Војске Републике Српске из Зворника и по два из Власенице и Братунца.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у 2021. години Медаљом заслуга за народ постхумно је одликовала 396 погинулих бораца Војске Републике Српске.

Жупљанин је рекао новинарима да уручивањем ових постхумних одликовања породицама погинулих бораца Република Српска жели да још једном укаже своје поштовање, прије свега тим породицама, и на значај жртве који су њихови најмилији дали за стварање и очување Српске.

"Сада живимо у времену када је Република Српска пред већим изазовима него што је чак била и деведесетих година, када се покушавала довести у питање слобода српског народа и све оне вриједности које је српски народ стварао у претходном периоду, а бранио у одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Жупљанин.

Он је нагласио да је сада више него икада Републици Српској потребно свеопште српско јединство у очувању и заштити виталних интереса Републике Српске.

Жупљанин је рекао да је од 2012. године до данас постхумно одликован 541 борац Војске Републике Српске.

Петко Ђукић из зворничког насеља Китоница рекао је да и даље носи огромну бол за сином који је погинуо као припадник Војске Републике Српске 1995. године у најљепшим годинама, јер је тада имао 27 година.

"Истовремено, поносан сам што држава није заборавила своје погинуле борце који су донијели слободу Републици Српској и свим њеним народима", рекао је Ђукић.

Он је захвалио Борачкој организацији Републике Српске, предсједнику Српске Жељки Цвијановић, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу и свим добрим људима који носе у срцу своју Републику Српску.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана