Покренуте активности за проглашење Требевића парком природе

Срна
Foto: Град Источно Сарајево

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је са представницима Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа о иницијативи за проглашење Требевића парком природе, те о активностима које у вези са тим треба предузети.

Ћосић је на састанку са начелником Одјељења за заштиту природног насљеђа у овом заводу Драганом Ковачевићем и сарадницима који ће бити ангажовани на овом пројекту, рекао да су покренуте активности да се подручје Требевића заштити, те да буде проглашено парком природе, објављено је на интернет страници града Источно Сарајево.

Он је додао да ће град Источно Сарајево, у оквиру својих надлежности, пружити сву потребну подршку у даљим активностима на овом пројекту, али и развоју Требевића уопште.

„То подразумијева и подршку развоју планинарске и путне инфраструктуре, као и промоцију ове планине“, нагласио је Ћосић.

Он је напоменуо да ће приходи који се буду остваривали на том подручју бити усмјерени у наставак развоја ове туристичке дестинације.

Ћосић је подсјетио да је на састанку са министром трговине и туризма Републике Српске Сузаном Гашић договорено да се изврши увид у просторно-планску документацију, обиђе терен и утврди специфичност поменуте локације, након чега би могли да буду створени услови за проглашење „Парка природе Требевић“.

Састанку, који је одржан јуче, присуствовала је вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Градској управи Љиљана Лиздек, наведено је у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана