Pokrenute aktivnosti za proglašenje Trebevića parkom prirode

Srna
Foto: Grad Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO- Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je sa predstavnicima Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa o inicijativi za proglašenje Trebevića parkom prirode, te o aktivnostima koje u vezi sa tim treba preduzeti.

Ćosić je na sastanku sa načelnikom Odjeljenja za zaštitu prirodnog nasljeđa u ovom zavodu Draganom Kovačevićem i saradnicima koji će biti angažovani na ovom projektu, rekao da su pokrenute aktivnosti da se područje Trebevića zaštiti, te da bude proglašeno parkom prirode, objavljeno je na internet stranici grada Istočno Sarajevo.

On je dodao da će grad Istočno Sarajevo, u okviru svojih nadležnosti, pružiti svu potrebnu podršku u daljim aktivnostima na ovom projektu, ali i razvoju Trebevića uopšte.

„To podrazumijeva i podršku razvoju planinarske i putne infrastrukture, kao i promociju ove planine“, naglasio je Ćosić.

On je napomenuo da će prihodi koji se budu ostvarivali na tom području biti usmjereni u nastavak razvoja ove turističke destinacije.

Ćosić je podsjetio da je na sastanku sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić dogovoreno da se izvrši uvid u prostorno-plansku dokumentaciju, obiđe teren i utvrdi specifičnost pomenute lokacije, nakon čega bi mogli da budu stvoreni uslovi za proglašenje „Parka prirode Trebević“.

Sastanku, koji je održan juče, prisustvovala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Ljiljana Lizdek, navedeno je u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana