Поједина села западнокрајишких општина и даље одсјечена

Срна
Поједина села западнокрајишких општина и даље одсјечена

ИСТОЧНИ ДРВАР - Регионални макадамски путни правац од Дрвара до Источног Дрвара и даље је непроходан, потврдила је Срни начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић.

Путна комуникација од Дрвара до Источног Дрвара одвија се преко Босанског Петровца, Кључа и Рибника.

Из општине Дрвар Срни је потврђено да су путеви у локалној заједници проходни и да се ситуација настала усљед сњежних падавина стабилизује.

Српска села Тичево, Преодац, Стожишта и Тишковац у Босанском Грахову су и даље блокирана, речено је Срни у општини Босанско Грахово.

Путна комуникација до Тишковца одвија се преко Хрватске, кроз Стрмицу.

У српском селу Тишковац живи и породица Владушић, чији најмлађи члан Драган у основну школу у Босанско Грахово путује преко Хрватске.

У Новом Граду данас је настављена санација кварова на електромрежи узрокованих сњежним падавинама, а у "Електродистибуцији" очекују да ће до краја дана сви бити отклоњени.

Без напајања електричном енергијом данас су далеководи "Соколиште", "Дервиши" и "Дервиш кула", а осим тога пријављено је више кварова на нисконапонској мрежи, речено је Срни у "Електродистрибуцији".

Бројна оштећења на електромрежи настала су усљед падања стабала под тежином влажног снијега, што је узроковало пуцање стубова и ужади.

Екипе "Електродистрибуције" из Новог Града од недјеље, 22. јануара, раде на санацији кварова од јутра до мрака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана