Pojedina sela zapadnokrajiških opština i dalje odsječena

Srna
Pojedina sela zapadnokrajiških opština i dalje odsječena

ISTOČNI DRVAR - Regionalni makadamski putni pravac od Drvara do Istočnog Drvara i dalje je neprohodan, potvrdila je Srni načelnik opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.

Putna komunikacija od Drvara do Istočnog Drvara odvija se preko Bosanskog Petrovca, Ključa i Ribnika.

Iz opštine Drvar Srni je potvrđeno da su putevi u lokalnoj zajednici prohodni i da se situacija nastala usljed snježnih padavina stabilizuje.

Srpska sela Tičevo, Preodac, Stožišta i Tiškovac u Bosanskom Grahovu su i dalje blokirana, rečeno je Srni u opštini Bosansko Grahovo.

Putna komunikacija do Tiškovca odvija se preko Hrvatske, kroz Strmicu.

U srpskom selu Tiškovac živi i porodica Vladušić, čiji najmlađi član Dragan u osnovnu školu u Bosansko Grahovo putuje preko Hrvatske.

U Novom Gradu danas je nastavljena sanacija kvarova na elektromreži uzrokovanih snježnim padavinama, a u "Elektrodistibuciji" očekuju da će do kraja dana svi biti otklonjeni.

Bez napajanja električnom energijom danas su dalekovodi "Sokolište", "Derviši" i "Derviš kula", a osim toga prijavljeno je više kvarova na niskonaponskoj mreži, rečeno je Srni u "Elektrodistribuciji".

Brojna oštećenja na elektromreži nastala su usljed padanja stabala pod težinom vlažnog snijega, što je uzrokovalo pucanje stubova i užadi.

Ekipe "Elektrodistribucije" iz Novog Grada od nedjelje, 22. januara, rade na sanaciji kvarova od jutra do mraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana