Планинари уживали у боричким пејзажима

С. М.
Планинари уживали у боричким пејзажима

РОГАТИЦА - Више од 50 планинара и других љубитеља природе из Рогатице, Хан Пијеска, Сокоца и Милића прошло је стазу дугу 14 километара, уживајући у шетњи боричким пејзажима.

Поход је протеклог викенда организовала рогатичка Туристичка организација. Пошли су из села Сјеверско, од споменика Краљу Петру Првом Ослободиоцу утврђеном рутом према врелу необично хладне воде Удаша. Поход је настављен ободом шума Црног врха и села Бабљак, према циљу - локалитету Црквине, који се налази у стољетним шумама Деветака.

Учеснике шетње у обиљу природне љепоте и мистичности овог пејзажа пред новоизграђеним храмом Светог Јована Крститеља дочекао је свештеник боричке цркве Светих апостола Петра и Павла Драган Јовић, који је говорио о историји Црквина, која датира још од 13. вијека.

Шетња је настављена према Бановинама и мјесту поласка, а након напорног хода окријепили су се војничким пасуљем и аутохтоним колачима које су спремиле раднице Туристичке организације и Удружења жена “Борике”.

Споменко Ћирковић (64), који је са сином дошао из Милића, рекао је да планинари скоро 40 година и пријатно је изненађен овом стазом.

- Зато ето ме и догодине. Препоручио бих и другим да овдје дођу. Бољи лијек за очи и душу не треба тражити - каже Ћирковић.

Задовољан је и директор Туристичке организације Предраг Ујић.

- Ову стазу уврстићемо у врх нашег плана рада за сваку наредну годину уз неке нове садржаје - рекао је Ујић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана