Planinari uživali u boričkim pejzažima

S. M.
Planinari uživali u boričkim pejzažima

ROGATICA - Više od 50 planinara i drugih ljubitelja prirode iz Rogatice, Han Pijeska, Sokoca i Milića prošlo je stazu dugu 14 kilometara, uživajući u šetnji boričkim pejzažima.

Pohod je proteklog vikenda organizovala rogatička Turistička organizacija. Pošli su iz sela Sjeversko, od spomenika Kralju Petru Prvom Oslobodiocu utvrđenom rutom prema vrelu neobično hladne vode Udaša. Pohod je nastavljen obodom šuma Crnog vrha i sela Babljak, prema cilju - lokalitetu Crkvine, koji se nalazi u stoljetnim šumama Devetaka.

Učesnike šetnje u obilju prirodne ljepote i mističnosti ovog pejzaža pred novoizgrađenim hramom Svetog Jovana Krstitelja dočekao je sveštenik boričke crkve Svetih apostola Petra i Pavla Dragan Jović, koji je govorio o istoriji Crkvina, koja datira još od 13. vijeka.

Šetnja je nastavljena prema Banovinama i mjestu polaska, a nakon napornog hoda okrijepili su se vojničkim pasuljem i autohtonim kolačima koje su spremile radnice Turističke organizacije i Udruženja žena “Borike”.

Spomenko Ćirković (64), koji je sa sinom došao iz Milića, rekao je da planinari skoro 40 godina i prijatno je iznenađen ovom stazom.

- Zato eto me i dogodine. Preporučio bih i drugim da ovdje dođu. Bolji lijek za oči i dušu ne treba tražiti - kaže Ćirković.

Zadovoljan je i direktor Turističke organizacije Predrag Ujić.

- Ovu stazu uvrstićemo u vrh našeg plana rada za svaku narednu godinu uz neke nove sadržaje - rekao je Ujić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana