Петровић: Град Бијељина остаје на привременом финансирању

ГС
Петровић: Град Бијељина остаје на привременом финансирању

БИЈЕЉИНА - Бијељина остаје на привременом финансирању, објавио је градоначелник Љубиша Петровић и рекао новинарима да је повукао приједлог буджета из скупштинске процедуре због великог броја најављених амандмана.

Петровић тврди да је недопустиво амандманско мијењање буджета, а у објашњењу је извријеђао одборника ПДП-а Славишу Марковића и одборнике своје подршке у локалном парламенту, називајући "ноторним неистинама и лажима стерилне групације" најаву да ће град без буджета и на привременом финансирању бити у блокади.

Марковић је само неколико минута прије тога рекао новинарима да очекује блокаду града наредних неколико мјесеци јер остаје на привременом финансирању.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Мирослав Миловановић рекао је новинарима да је коалиција "Договор за Бијељину", која чини скупштинску већину, припремила амандмане на приједлог буджета који предвиђају свега седам процената релокације средстава и истакао да то свакако није велики амандмански утицај на приједлог буджета који је у нацрту усвојен у октобру прошле године.

"Градоначелник је скинуо приједлог буджета са дневног реда, умјесто да омогући скупштинску расправу и барем види припремљене амандмане који предвиђају субвенције младима, родитељима дјеце у приватним вртићима, превозницима, пројектовање канализације за насеље Лединци", навео је Миловановић.

Он је поручио да град неће бити блокиран и додао да привремено финансирање може трајати до половине године.

Миловановић је оцијенио да је повлачење буджета из скупштинске процедуре доказ да градоначелник није свјестан своје позиције и да нема план, стратегију ни визију развоја Бијељине, као ни знање о буджетском пословању, него се служи само општом, популистичком причом.

"Скупштинска већина од 23 одборника неће бити икебана и испуњавати Петровићеве жеље, али коалиција је и даље спремна на разговор и покушај договора", рекао је он.

Одборник СДА Мустафа Градашчевић замјерио је Петровићу што је повукао из процедуре буџет града од којег зависи живот сваког грађанина Бијељине, а већ на првој редовној сједници локалног парламента уврстио проблематику од прије 70 година која се односи на иницијативу Удружења четника ветерана "Семберија" за подизање спомен-бисте ђенералу Дражи Михајловићу на градском тргу који носи његово име.

Што се тиче договора бившег градоначелника Бијељине Миће Мићића и предсједника СНСД-а Милорада Додика о којем је било ријечи на сједници, Миловановић је оцијенио да је и ту Петровић показао политичку незрелост и неодговорност.

"Први долазак Додика у Бијељину, који је био страначки, градоначелник је требао искористити да га позове, јер нико не долази непозван, умјесто што га је напао", навео је Миловановић и додао да је све што је договорено као програмски циљ за будућност још на столу и да Петровић треба да иницира разговор.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана