Отворени 17. „Дани Сребренице“

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- Начелник општине Сребреница Младен Грујичић отворио је 17. традиционалну културно-спортску манифестацију "Дани Сребренице", која ће трајати до 6. јуна.

Приликом данашњег отварања, Грујичић је рекао да због вируса корона двије године није организована ова манифестација и да вјерује да су се грађани ужељели културних и спортских садржаја којима ова средина оскудијева.

Он је најавио више од 25 садржаја у оквиру програма и позвао становнике ове општине да прате манифестацију, односно да изаберу догађаје који их интересују и подрже учеснике којих ће бити укупно око 1.000.

Након отварања изведен је културно-забавни програм "Прољеће у Сребреници". Наступили су малишани из обданишта и ученици овдашњих школа, музичке организације "Кућа добрих тонова", те фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва "Васо Јовановић" из овог мјеста.

Услиједила је промоција књиге "Вече за љубав" аутора Усрефа Османовића Руље, Сребреничанина који готово четири деценије живи у Ваљеву.

Сутра је на програму манифестације отварање изложбе посвећене развоју сребреничког школства и фудбалска утакмица између домаћег "Губера" и премијерлигаша БиХ "Тузла ситија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана