ОШ "Алекса Шантић" из Угљевика: Светосавска награда - круна постигнутих резултата

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БИЈЕЉИНА- Славко Николић, наставник музичке културе у угљевичкој Основној школи "Алекса Шантић" и вођа истоименог оркестра хармоника, изјавио је Срни да Светосавска награда за њега представља круну досадашњих постигнутих резултата.

"Мислим да је било вријеме за овакву награду јер се кроз њу, на неки начин, види и мој рад у школи", рекао је Николић и са поносом навео да се већ много дјеце са којом је радио бави музиком професионално. Николић, који је добитник Светосавске награде у области основног васпитања и образовања за школску 2020/2021. годину, подсјетио је да у оквиру школе води и оркестар хармоника, са којим је освојио многобројне награде, међу којима и у музичком шоуу "Ја имам таленат", учествовали су на Музичкој олимпијади, а више пута су одржали концерте на познатим мјестима, попут Златне дворане у Оману, те у Мускату.

Овај скромни наставник музичке културе, из генерације у генерацију, преноси дјеци љубав према хармоници и са оркестром путује широм свијета. "Три пута смо били у САД, обишли цијелу Европу, имали концерте широм Републике Српске, БиХ и земаља у окружењу", навео је Николић и додао да, иако је ријеч о школској секцији, гдје год да дођу сала буде препуна, подсјећајући и на концерт у Центру "Сава". Оркестар хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика основан је крајем децембра 1997. године. Данас има 32 члана и већина њих су ученици истоимене основне школе.

Седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе у основним школама, те 11 професора средњих школа у Републици Српској добили су Светосавску награду за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2020/2021. години. Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће уручена на свечаној манифестацији која ће бити уприличена 28. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана