OŠ "Aleksa Šantić" iz Ugljevika: Svetosavska nagrada - kruna postignutih rezultata

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BIJELjINA- Slavko Nikolić, nastavnik muzičke kulture u ugljevičkoj Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" i vođa istoimenog orkestra harmonika, izjavio je Srni da Svetosavska nagrada za njega predstavlja krunu dosadašnjih postignutih rezultata.

"Mislim da je bilo vrijeme za ovakvu nagradu jer se kroz nju, na neki način, vidi i moj rad u školi", rekao je Nikolić i sa ponosom naveo da se već mnogo djece sa kojom je radio bavi muzikom profesionalno. Nikolić, koji je dobitnik Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja za školsku 2020/2021. godinu, podsjetio je da u okviru škole vodi i orkestar harmonika, sa kojim je osvojio mnogobrojne nagrade, među kojima i u muzičkom šouu "Ja imam talenat", učestvovali su na Muzičkoj olimpijadi, a više puta su održali koncerte na poznatim mjestima, poput Zlatne dvorane u Omanu, te u Muskatu.

Ovaj skromni nastavnik muzičke kulture, iz generacije u generaciju, prenosi djeci ljubav prema harmonici i sa orkestrom putuje širom svijeta. "Tri puta smo bili u SAD, obišli cijelu Evropu, imali koncerte širom Republike Srpske, BiH i zemalja u okruženju", naveo je Nikolić i dodao da, iako je riječ o školskoj sekciji, gdje god da dođu sala bude prepuna, podsjećajući i na koncert u Centru "Sava". Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika osnovan je krajem decembra 1997. godine. Danas ima 32 člana i većina njih su učenici istoimene osnovne škole.

Sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te 11 profesora srednjih škola u Republici Srpskoj dobili su Svetosavsku nagradu za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2020/2021. godini. Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće uručena na svečanoj manifestaciji koja će biti upriličena 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana