Одобрен ребаланс буџета Дистрикта

Срна
Foto: Агенције

БРЧКО- Скупштина Брчко Дистрикта одобрила је ребаланс овогодишњег буџета дистрикта од 27.855.072, КМ чиме је укупан буџет дистрикта повећан на 267.018.339 КМ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је новинарима касно синоћ по завршетку скупштинског засједања да је ребаланс прихваћен са свих 306 амандмана градоначелника и пет амандмана скупштинске Комисије за буџет, док је одбачено пет амандмана опозиције.

Милић је напоменуо да је прије коначног усвајања приједлог ребаланса био на двомјесечној скупштинској расправи, те да је одржана и јавна расправа на којој су удружења грађана изнијела предлоге и сугестије, од којих су неки прихваћени.

Предсједавајући скупштинске Комисије за буџет Срђан Блажић подсјетио је да су ребалансом издвојена средства за капиталне пројекте који се, углавном, односе на изградњу спортских сала, дјечијих игралишта, водоводне, канализационе и путне мреже, те реконструкцију Одјељења педијатрије у Општој болници Брчко.

"Ово је јако добар ребаланс и чини ми се да је ово пут како бисмо требали радити. Издвојено је 500.000 КМ за изградњу споменика цивилним жртвама рата, 1.600.000 КМ за субвенцију електричне енергије за домаћинства, као и 50.000 КМ за субвенцију камате за куповину прве непокретности“, појаснио је Блажић.

Посланик опозиционог Народа и правде Дамир Булчевић сматра да ребаланс не изражава вољу народу јер је "изборни".

Посланик опозиционе Социјалистичке партије у Скупштини Брчко дистрикта Милијана Симић рекла је да јој је жао што није подржан амандман који је предложила, а односио се на финансирање хируршких захвата у лијечењу мушког стерилитета.

"Чланови Скупштине из владајуће већине су обећали да ће у наредном ребалансу усвојити овај амандман. Сматрам да требамо више причати о проблему мушког стерилитета и да више финансирамо ове захвате и све оно што може помоћи у бољој пронаталитетној политици", каже Симићева

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана