Odobren rebalans budžeta Distrikta

Srna
Foto: Agencije

BRČKO- Skupština Brčko Distrikta odobrila je rebalans ovogodišnjeg budžeta distrikta od 27.855.072, KM čime je ukupan budžet distrikta povećan na 267.018.339 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je novinarima kasno sinoć po završetku skupštinskog zasjedanja da je rebalans prihvaćen sa svih 306 amandmana gradonačelnika i pet amandmana skupštinske Komisije za budžet, dok je odbačeno pet amandmana opozicije.

Milić je napomenuo da je prije konačnog usvajanja prijedlog rebalansa bio na dvomjesečnoj skupštinskoj raspravi, te da je održana i javna rasprava na kojoj su udruženja građana iznijela predloge i sugestije, od kojih su neki prihvaćeni.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić podsjetio je da su rebalansom izdvojena sredstva za kapitalne projekte koji se, uglavnom, odnose na izgradnju sportskih sala, dječijih igrališta, vodovodne, kanalizacione i putne mreže, te rekonstrukciju Odjeljenja pedijatrije u Opštoj bolnici Brčko.

"Ovo je jako dobar rebalans i čini mi se da je ovo put kako bismo trebali raditi. Izdvojeno je 500.000 KM za izgradnju spomenika civilnim žrtvama rata, 1.600.000 KM za subvenciju električne energije za domaćinstva, kao i 50.000 KM za subvenciju kamate za kupovinu prve nepokretnosti“, pojasnio je Blažić.

Poslanik opozicionog Naroda i pravde Damir Bulčević smatra da rebalans ne izražava volju narodu jer je "izborni".

Poslanik opozicione Socijalističke partije u Skupštini Brčko distrikta Milijana Simić rekla je da joj je žao što nije podržan amandman koji je predložila, a odnosio se na finansiranje hirurških zahvata u liječenju muškog steriliteta.

"Članovi Skupštine iz vladajuće većine su obećali da će u narednom rebalansu usvojiti ovaj amandman. Smatram da trebamo više pričati o problemu muškog steriliteta i da više finansiramo ove zahvate i sve ono što može pomoći u boljoj pronatalitetnoj politici", kaže Simićeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana