Нови Град: Данас акција "Да ли возите технички исправно возило - провјерите"

Srna
Нови Град: Данас акција "Да ли возите технички исправно возило - провјерите"

НОВИ ГРАД - Стручни тим Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото друштвом "Уна" и Полицијском станицом Нови Град реализује данас на подручју ове општине акцију "Да ли возите технички исправно возило - провјерите". Возачи имају прилику да бесплатно превентивно контролишу техничку исправност возила на покретном техничком прегледу.

Предраг Ликокур из АМС-а рекао је да се током ове традиционалне акције контролишу амортизери, свјетлосни уређаји, кочиона течност и инсталација за гас, ако је има у возилима.

"Уколико има неких неправилности, укажемо возачима шта треба да отклоне како би њихово возило било безбједно за вожњу. У љетном периоду обично су суви коловози и због тога су возачи опуштенији, возе брже, па је и више саобраћајних незгода", рекао је он.

Ликокур је навео да се возачима савјетује и да користе љетне гуме јер се током љета зимске више троше и до зиме нису функционалне колико би биле да су ускладиштене.

Он је додао да се, у односу на раније, возни парк подмлађује и да су возила исправнија.

Ликокур је рекао да се сваке године током акције "Да ли возите технички исправно возило – провјерите", приликом бесплатних техничких прегледа контролише 300 до 400 возила, а током акције "Безбједна вожња у зимским условима" 900 до 1.000.

Акција "Да ли возите технички исправно возило – провјерите" почела је 9. јула, траје до 17. јула, а спроводи се у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Српске, ауто-мото друштвима и Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана