Не желе више бити дио Кнежева: Мјештани Јаворана траже припајање Бањалуци

ГС
Не желе више бити дио Кнежева: Мјештани Јаворана траже припајање Бањалуци

БАЊАЛУКА - Посланик ПДП у парламенту Српске, Небојша Дринић позвао је извршну власт да ријеши питање села Јаворани, које територијално припада општини Кнежево, али мјештани овог села не могу да организују живот мимо Бањалуке.

- Више од 95 одсто становника Јаворана, које предводи локални свештеник, потписало је петицију за припајање њиховог села граду Бањалуци, због маћехинског односа општинске власти Кнежева. Ријеч је о 240 домаћинстава. Сматрам да је ова иницијатива рационална. Зато сам данас глас народа овог краја у републичком парламенту - истакао је Дринић током скупштинеске расправе о Нацрту закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре.

Он је напоменуо да ће подржати Нацрт закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре.

– На првом мјесту свима нама треба да буде квалитет живота грађана – апострофирао је Дринић.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изразила је спремност да у наредном периоду организује састанак са представницима села Јаворани, на којем би било ријечи о њиховој иницијативи.

„Ако помоћ буду тражили на улици, биће то наша колективна срамота и пораз” Дринић позвао надлежне да ријеше проблеме дјеце с потешкоћама у развоју и њихових родитеља

– Радимо у складу са Законом о териториалној организацији Републике Српске и Уставом Републике Српске, а с циљем побољшања услова живота грађана. Спремни смо да у наредном периоду разговарамо са мјештанима Јаворана о њиховим проблемима – рекла је Јујићева, преноси Српскаинфо.

Подсјетила је да ће, у складу са Нацртом закона о припајању дијела града Зворника општини Лопаре, бити припојен дио насељеног мјеста Кисељак (мјесто Завршје) на зворничком подручју, насељеном мјесту Подгора на подручју Лопара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана