Ne žele više biti dio Kneževa: Mještani Javorana traže pripajanje Banjaluci

GS
Ne žele više biti dio Kneževa: Mještani Javorana traže pripajanje Banjaluci

BANjALUKA - Poslanik PDP u parlamentu Srpske, Nebojša Drinić pozvao je izvršnu vlast da riješi pitanje sela Javorani, koje teritorijalno pripada opštini Kneževo, ali mještani ovog sela ne mogu da organizuju život mimo Banjaluke.

- Više od 95 odsto stanovnika Javorana, koje predvodi lokalni sveštenik, potpisalo je peticiju za pripajanje njihovog sela gradu Banjaluci, zbog maćehinskog odnosa opštinske vlasti Kneževa. Riječ je o 240 domaćinstava. Smatram da je ova inicijativa racionalna. Zato sam danas glas naroda ovog kraja u republičkom parlamentu - istakao je Drinić tokom skupštineske rasprave o Nacrtu zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare.

On je napomenuo da će podržati Nacrt zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare.

– Na prvom mjestu svima nama treba da bude kvalitet života građana – apostrofirao je Drinić.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić izrazila je spremnost da u narednom periodu organizuje sastanak sa predstavnicima sela Javorani, na kojem bi bilo riječi o njihovoj inicijativi.

„Ako pomoć budu tražili na ulici, biće to naša kolektivna sramota i poraz” Drinić pozvao nadležne da riješe probleme djece s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja

– Radimo u skladu sa Zakonom o teritorialnoj organizaciji Republike Srpske i Ustavom Republike Srpske, a s ciljem poboljšanja uslova života građana. Spremni smo da u narednom periodu razgovaramo sa mještanima Javorana o njihovim problemima – rekla je Jujićeva, prenosi Srpskainfo.

Podsjetila je da će, u skladu sa Nacrtom zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare, biti pripojen dio naseljenog mjesta Kiseljak (mjesto Završje) na zvorničkom području, naseljenom mjestu Podgora na području Lopara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana