Настављена изградња фонтане и споменика мира у Сребреници

Срна
Настављена изградња фонтане и споменика мира у Сребреници

СРЕБРЕНИЦА - Изградња фонтане и споменика мира на тргу у Сребреници настављена је након вишедневне обуставе.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да разлог обуставе радова није био политичке, већ процедуралне природе због недостатка документа који је у међувремену обезбијеђен и радови су настављени.

Припрема локације за изградњу фонтане и споменика који ће чинити једну цјелину почела је 3. августа, али су радови након три дана прекинути.

Начелник општинског Одјељења за стамбено-комуналне послове и урбанизам Бојан Јосиповић рекао је да је грађевинска инспекција обуставила радове јер извођач нема потребну техничку документацију, а и земљиште на којем су започети радови није општинско него предузећа "Путеви Републике Српске".

- У јануару смо поднијели захтјев да се дозволи изградња фонтане и споменика, али од "Путева" нисмо добили одговор прије почетка извођења радова и због тога су обустављени - појаснио је Јосиповић.

Јосиповић каже да је у току поступак за прибављање документације за издавање рјешења о испуњењу локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу ових објеката.

Изградњи споменика мира противе се бошњачка удружења проистекла из рата која опструишу и противе се било каквој градњи и активностима која немају везе са такозваним геноцидом на овом подручју.

Један број представника српских удружења из борачких категорија није задовољан што се гради, како кажу, "споменик неком миру", а још није подигнут споменик за више од 500 српских жртава из ове општине, углавном цивила страдалих у одбрамбено-отаджбинском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана